Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-09@03:44:31 GMT

۸ علت درد دست چپ و معده که نمی‌دانید

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۳۶۷۴۶

۸ علت درد دست چپ و معده که نمی‌دانید

 در صورت احساس درد دست چپ که با انجام فعالیت بدنی بیشتر می‌شود و بالعکس با استراحت تقلیل پیدا کرده و بهبود می‌یابد، می‌بایست سریعاً به پزشک مراجعه کرد؛ زیرا این درد می‌تواند نشانه بیماری قلبی باشد. به خصوص اگر احساس درد عمیق بوده و دست دچار بی حسی شده باشد.

احساس درد دست چپ در حالی که شما استراحت می‌کنید، مثلاً هنگام تماشای تلویزیون می‌تواند مرتبط با شرایطی، چون تپش قلب باشد و در نهایت اگر درد دست چپ با علایمی، چون درد در ناحیه قفسه سینه، تهوع، استفراغ، گیجی، از هوش رفتن، نفس نفس زدن، عرق کردن غیر طبیعی، نفخ شکم، سرفه و خس خس سینه همراه باشد، سریعا به پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علت درد دست چپ چیست؟

عوامل متعددی از جمله گرفتگی عضله تا حمله شدید قلبی می‌تواند منجر به احساس درد دست چپ شوند. در اغلب موارد امکان تعیین اینکه آیا درد دست چپ به واسطه‌ی عوامل بی اهمیت است یا عامل جدی دیگر، کار ساده‌ای نیست، چندین ویژگی می‌تواند به ما در تشخیص تمییز دادن ارتباط درد دست چپ با بیماری قلبی کمک کند.

۱- عضله

آسیب به بافت‌های عضله هنگام انجام فعالیت‌های ورزشی نیز می‌تواند علت احساس درد دست چپ باشد. دامنه درد در بافت‌های عضلانی از یک کشیدگی یا رگ به رگ شدن ساده تا حتی پارگی عضله گسترده باشد. علایم آسیب به عضله، درد، تورم و از دست دادن قدرت حرکت در نواحی آسیب دیده می‌باشد. گرفتگی عضله با استفاده از معاینه فیزیکی توسط پزشک، ام آر آر و اسکن (عکسبرداری) تشخیص داده می‌شود. آسیب به عضلات با استراحت و جراحی درمان می‌گردد.

۲- درد مستمر

اگر احساس درد در دست چپ برای مدت طولانی تداوم داشته باشد، احتمال اینکه این درد ناشی از بیماری‌های قلبی باشد بسیار اندک است. شرایطی مانند التهاب تاندون‌های مچ دست (ماهیچه‌های کلاهک چرخاننده) و آرتروز (ورم مفاصل) می‌توانند برای ماه‌ها و حتی سال‌ها ادامه پیدا کند و همین امر احتمال اینکه دردی که برای مدت طولانی ادامه می‌یابد مرتبط با بیماری‌های قلبی باشد را بسیار کم می‌کند.

از طرف دیگر احتمال بسیار اندکی وجود دارد که درد‌های شدیدی که به سرعت تقلیل و بهبود پیدا می‌کنند به بیماری‌های قلبی مرتبط باشند؛ به ویژه اگر فرد در اثر حرکت ناگهانی دست و گردن دچار این درد شده باشد.

۳- درد تکرار شونده در دست چپ

در موارد بسیار اندکی، احساس درد دست چپ و یا تیر کشیدن دست چپ که در اثر حرکت و یا کشش نواحی دردناک بیشتر می‌شود، به بیماری‌های قلبی مرتبط است. فعالیت‌های ساده مانند بلند کردن وزنه و یا حرکت دادن مبلمان می‌تواند منجر به گرفتگی یا تورم در مفاصل و یا عضلات دست گردد.

درد مرتبط با این نوع از صدمات اغلب در اثر یک فشار ناگهانی و شدید توسط پزشک در نواحی مورد معاینه مجددا بروز می‌کند. به علاوه درد دست چپ گا‌ها می‌تواند ناشی از تحت فشار بودن عصب گردن باشد که در اینصورت با چرخش گردن به چپ و راست درد مجددا بروز می‌یابد. احساس درد دست چپ که ناشی از بیماری‌های قلبی باشد، عموما با حرکت دست شدت نمی‌یابد.

۴- حمله قلبی

احساس درد دست چپ و زیر بغل در حین انجام فعالیت بدنی و ورزش می‌تواند نشانه حمله قلبی باشد. در افراد در معرض خطر حملات قلبی، بالا رفتن فشار خون حین فعالیت بدنی می‌تواند منجر به حمله قلبی شود. احساس درد دست چپ که ناشی از حمله قلبی باشد، به ناحیه پشت قفسه سینه و نیز به فک انتشار می‌یابد. عرق کردن، نفس نفس زدن، درد در ناحیه قفسه سینه و استفراغ از دیگر علایمی هستند که هنگام بروز حملات قلبی اتفاق می‌افتد.

حمله قلبی با استفاده از نوار قلب، اکوی قلب، آزمایش خون، سنجش میزان استرس، آنژیوگرام، آم آر آی، توموگرافی و اسکن (عکسبرداری) قفسه سینه تشخیص داده می‌شود. حملات قلبی می‌تواند با تجویز دارو‌هایی مانند دارو‌های رقیق کننده خون، نیتروگلیسیرین و یا دارو‌هایی که برای مهار تپش قلب و برطرف سازی آنژین صدری و فشار خون کاربرد دارند، درمان گردد. در برخی از موارد برای درمان فردی که دچار حله قلبی شده، انجام جراحی ضروری است.

۵- عصب

درد دست چپ عصبی می‌تواند ناشی از تحت فشار بودن اعصاب باشد. اغلب این نوع از مشکلات خود را از طریق بروز درد در نواحی نزدیک به عصب تحت فشار نشان می‌دهند و عموما درد در مسیر عصب، پخش و منتشر می‌شوند. ضعف عضله و بی حسی نیز در اثر تحت فشار بودن عصب روی می‌دهد.

با استفاده از MRI و الکترومیوگرافی می‌توان عصب تحت فشار در دست را مشخص کرد. تحت فشار بودن عصب را می‌توان از طریق تزریق دارو‌های کورتیکواستروئید (هورمون‌هایی که از غده فوق کلیه ترشح میشوند)، مسکن، فیزیوتراپی و در صورت لزوم جراحی درمان کرد.

۶- رباط

احساس درد کتف چپ در حین ورزش می‌تواند نشانه صدمه به رباط مچ دست، بازو و یا شانه باشد. در این شرایط کشیدن رباط در حین حرکت منجر به بروز درد می‌گردد و ممکن است تورم نیز در این نواحی مشاهده شود. پزشک از طریق معاینه بدنی، عکسبرداری (اسکن) و ام آر آی این مشکل را تشخیص می‌دهد. درمان آسیب به رباط، عدم تحرک، جراحی و یا تلفیقی از هر دو می‌باشد.

آیا درد معده به دست چپ میزند؟

یکی از مواردی که در تشخیص افتراقی در بیماری‌های قلبی قرار می‌گیرد درد‌های مربوط به ناحیه معده و مری است. گاهی اوقات درد معده در نواحی سینه، محوطه قلب و شکم احساس شود.

حتی گاهی درد‌های ناشی از مشکلات گوارشی در کتف و یا دست احساس می‌شود و می‌تواند علائمی مانند درد‌های قلبی را ایجاد کند.

اما نکته مهم این است که اگر فرد استنباط کند که درد‌هایی مثل درد کتف چپ، درد دست چپ، درد کتف راست و درد دست راست ناشی از مشکلات معده است، باید این مساله را در نظر بگیرد که احتمال منشا درد قلبی در چنین شرایطی نیز وجود دارد.

پس اگر دچار چنین درد‌هایی شدید، در مرحله‌ی اول به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید تا خیالتان از این بابت راحت باشد.     منبع:بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: دلایل درد معده درد عضلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۳۶۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است

آفتاب‌‌نیوز :

از زمان معرفی درمان‌های ضد رتروویروسی برای درمان HIV در اواخر دهه ۱۹۹۰، طول عمر افراد مبتلا به HIV به طور چشمگیری افزایش یافته است. با این حال، حتی با چنین درمان هایی، مطالعات نشان داده اند که خطر بیماری قلبی در افراد مبتلا به HIV حداقل ۵۰ درصد بیشتر از افراد بدون HIV است. پژوهشگران در تحقیقی جدید دریافته اند که این موضوع با آلوده شدن به ویروس هپاتیت C تشدید می‌شود.

به گفته محققان دانشکده بهداشت عمومی جانز هاپکینز بلومبرگ آمریکا که در این پژوهش بین المللی مشارکت داشته اند، عفونت همزمان HIV و هپاتیت C به این دلیل رخ می‌دهد که آن‌ها یک مسیر انتقال مشترک دارند و هر دو این ویروس‌ها از طریق تماس خونی منتقل می‌شوند.

آن‌ها در پژوهش خود، اطلاعات بیش از ۲۳ هزار فرد ۴۰ تا ۷۹ ساله مبتلا به HIV را که بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷ درمان ضد رتروویروسی برای HIV را آغاز کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند. 

نتایج این تجزیه و تحلیل‌ها نشان داد، با هر دهه افزایش سن، حملات قلبی در افراد مبتلا به HIV به تنهایی ۳۰ درصد و در افرادی که به هپاتیت C نیز مثبت بودند، ۸۵ درصد افزایش یافت.

طبق این نتایج همچنین خطر حمله قلبی در بیمارانی که دارای عوامل خطر سنتی بیماری قلبی مانند فشار خون، عادات سیگار کشیدن و دیابت نوع دو بودند به ترتیب ۳۰۰، ۹۰ و ۴۶ درصد افزایش یافت.

علاوه بر این، یافته‌ها نشان دادند: شانس بروز حمله قلبی در افرادی که برخی از عوامل مرتبط با HIV مانند سطوح پایین سلول‌های ایمنی CD۴ را داشتند و یا نوعی داروی مهارکننده پروتئاز را مصرف می‌کردند، بیشتر بود.

به گفته محققان مجری این پژوهش، نظر به یافته‌های تحقیق ما، افرادی که با HIV یا هپاتیت C زندگی می‌کنند باید از پزشک خود در مورد گزینه‌های درمانی این ویروس‌ها و سایر راه‌های کاهش خطر بیماری قلبی عروقی پرس و جو کنند.

این یافته‌های پژوهشی در نشریه Journal of the American Heart Association منتشر شده اند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • عوامل ساده‌ای که به بیماری قلبی ختم می‌شود
  • آب سیب زمینی و این همه خاصیت
  • تاثیر منفی صدای ترافیک بر سلامتی بدن
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • اگر دست‌تان سوزن سوزن می‌شود احتمالا به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند
  • با مشکلات ناشی از افکار منفی آشنا شوید
  • اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد